1.4.2012

80. ERIKOISPOSTAUS Kantelesärkän tuntihevoset osa 3/3 Ponit

OSA 1/3 Suomenhevoset ----> Klikkaa tästä nähdäksesi aijemman osan!
OSA 2/3 Puoliveriset  ----> Klikkaa tästä nähdäksesi aijemman osan!
OSA 3/3 Ponit


Laitan jokaiselle perustietoja ja omia kokemuksia hepoista + mitä oon asiakkailta kuullut ja 2-3 kuvaa. Osa kuvista on google kuvahaulla otettuja ja osa sukupostista. En ole itse ottanut kuvia, joten en niitä omikseni väitä. Kuvissa esiintyvät ratsastajat ovat meidän tallilta ellei erikseen mainita! :)


Tuntiheppoja on nytten 15 kappaletta, josta 13 on omia hevosia. Kaikilla hevosilla on oma, yksilöllinen määrä tunteja päivässä/viikossa, mutta keskimäärin max. 2-3 tuntia päivässä hevosta kohden. Jokaisella hevosella on vähintään yksi lomapäivä viikossa. Hevoset saavat olla päivittäin ulkona 6-12 tuntia, kesäisin hevoset ovat ympärivuorokautisesti ulkona. Kaikki hepat ruokitaan neljästi päivässä kuivalla- ja säilöheinällä ja lisäksi aamuin ja illoin kaurat ja kivennäiset, sekä tarvittavat lisärehut ja -ravinteet. Kaikille hevosille on omat varusteet, vähintään yksi satula, suitset, harjat ja loimet. Hevosilla ei käytetä koskaan apuohjia, ei tunneilla eikä muutenkaan. (martingaalia ei lasketa!) Sitten kun hepat on aikansa palvelleet tuntiheppoina, ne laitetaan eläkkeelle leppoisiin eläkekoteihin tai myydään ihan tavalliseen, kevyempään käyttöön. :) Muuta ei oltu toivottu näiltä tuntaripostauksilta, kuin hevosten ikiä. Kuitenkaan en niitä tiedä, joten en lisännytkään.


Tunnit -kohta tarkoittaa, että mitä tunteja kyseisellä hevosella mennään. Meidän tunteja ovat:
Talutustunnit
Alkeistunnit (Aikuiset/Lapset)
Koulu C-B
Koulu B-A
Puomitunnit
Estealkeet
Este jatko I
Este jatko II
Este jatko III
Estevalmennus
Maastotunnit tilauksesta


Arkavas


Lempinimi: Kawa
Rotu: Zemaituka
Skp: Ruuna
Säkä: 135 cm
Väri: Tummaruunikko
Merkit: -
Omistaja: Leila Mustonen






Tunnit: Kaikki muut paitsi maasto
Re: 90 cm
Koulu Helppo B

Kawa on herkkä pieni kullanmuru joka haluaa käsittelijältään rauhallisuutta ja määrätietoisuutta, muuten se säikkyy ja tulee epävarmaksi. Kawalla on vähän kummallisia pelkoja mm. kamerat, kännykät, valot ja äänet kuuluvat niihin. Ratsastaessa Kawa on vähän laiska ja tahmea, mutta esteillä ja maastossa hyvinkin reipas. Välillä Kawa keksii oikein ponimaisia metkuja ja siksi sitä ei välttämättä kaikille tunneille anneta. Meille tullessaan Kawa meni tosi vähän mitään koulua, mutta nyt taitaa jo pohkeenväistöt ja sulun ja avon alkeita. Vaikka se onkin pikkuinen, pullea, laiska ja karvainen, se on silti rakas kultaponi. ♥

Kawa tuli meille v. 2007 syyskuussa. Se oli Oivan maahantuoma, liettuasta. Viikkoa ennen meille tulemista Kawa ruunattiin, eli siihen asti se oli ori. Itse en ollut ostotilanteessa läsnä, enkä ollut edes ratsastanut Kawaa, en kyllä oikeastaan edes nähnyt sitä. Koko juttu meni niin että äiti oli käynyt Oivalla katsomassa hevosia jo päiviä sitten ja siellä oli kuulema ollut kiva pieni poni ja sen sukupuolta oli vähän mietitty. Se oli ruunattu ihan parin päivän sisällä. Äiti oli koeratsastanut sen ja ostanut minulle, koska toisen ponin (Roopen) lähdettyä minulla ei ollut ponia. Sain sitten kivana yllärinä oman ponin ja siitä en helpolla luovu ikinä! :)

Jouttunpään Belinda
Lempinimi: Belle
Rotu: Gotlanninruss
Skp: Tamma
Säkä: 120cm
Väri: Ruunikko
Merkit: Tähti, jauhokuono
Omistaja: Leila Mustonen



Tunnit; Kaikki, ei esteitä
Re: 70 cm
Koulu Helppo C-(B)

Belle on kantelesärkän kaikkien aikojen ensimmäinen hevonen. Belle on luonteeltaan kipakka ja pippurinen, mutta myös oikein hellyyttävä. Ulkonäkö saattaa vähän pettää ja suloisten silmien taakse kätkeytyy pieni kiukkupussi. Tunnilla Belle osaa mennä tosi hienosti ja olla oikein kuuliainen, mutta taas niinä tammapäivinä osaa olla mahdottoman vaikea. Bellellä ei enää hypätä ollenkaan, mutta koulua se menee joitain helppo B:n tehtäviä mm. väistöt ja vastalaukat onnistuvat. Maastossa ja kärryajelussa Belle on korvaamaton.

Belle ostettiin vuonna 1999 ja silloin se oli 5 vuotias. Aluksi Bellen kaverina oli kaksi vuohta ja myöhemmin samana kesänä ostettiin suomenhevonen Roope. Tallia rakennettiin koko kesä 1999 ja tallin valmistumista ennen hevoset asui myllyn tilapäisissä karsinoissa. Belle on ollut koko meilläoloajan ihan korvaamaton talutustehtävissä, kärryajeluissa ja vuokrausponina. Belle on myös kantakirjattu II luokkaan ja se on käynyt monissa virallisissa näyttelyissä hyvin tuloksin. Belle on varsonut kerran ollessaan aijemmalla omistajalla, mutta varsa kuoli kaksivuotiaana hevosinfluenssan jälkitautiin. Ennen meitä Bellellä on ollut viiden vuoden aikana 9 omistajaa.


Vasco Da Gama


Lempinimi: Väiski
Rotu: Welsh Part Bred
Skp: Ruuna
Säkä: 140cm
Väri: Rautias
Merkit: Läsi, neljä täyspitkää sukkaa
Omistaja: Leila Mustonen



Tunnit: Kaikki
Re: 80 cm
Koulu: Helppo A

Väiski on todella kiva ja osaava poniherra, joka välillä keksii pieniä metkuja ratsastajalleen tai muille tuntilaisille. Väiski on kiltti hoitaa ja suht helppo ratsastaa. Välillä saattaa olla vähän laiska ja testata ratsastajaa, mutta määrätietoinen ja päättäväinen ratsastaja pärjää Väiskille tasosta huolimatta. Väiski tykkää hypätä esteitä ja kieltää todella harvoin, kun ratsastaja vain tuo ponin tarpeeksi reippaasti esteelle. Koulussa Väiski on tosi osaava, kaikki helppo A:n tehtävät sujuu kevyesti, vaikka poni voi välillä kyseenalaistaa vaativaa ratsastajaa, eikä ole mikään automaatti.

Väiski tuli meille tammikuussa 2010 ensin ylläpitoon, sitten vuotta myöhemmin ostettiin se kokonaan omaksi. Väiski tuli yksityisen omistajan kautta kiteeltä. Väiski on suomalaisen kasvattama ja syntynyt suomessa vuonna 1998.


Langetas


Lempinimi:  Lane
Rotu: Rustrakehner
Skp: Ruuna
Säkä: n. 150 cm
Väri: Musta
Merkit: Ruunusukat takajaloissa, tähdenaihe
Omistaja: Leila Mustonen

Jenniserkku hyppäämässä Lanella omatekoista risuestettä :) kesä -09


Tunnit: Koulutunnit, estevalmennus, vuokraus kokeneille
Re: ei kisattu, kapasiteettia yli metriin
Koulu: Helppo A

Lane on herkkä pieni hevonen ja vähän säikky kaikkea kohtaan, mutta kuitenkin tekee ratsastajansa puolesta paljon. Lane on uskomattoman kiltti hevonen niin ihmisiä kuin toisia hevosiakin kohtaan. Koulussa osaava ja esteillä vain valmennusryhmäläisille, koska taitaa nopean kieltämisen ja esteiden tuijottamisen. Kuitenkin vaikka Lane ei paras tuntihevonen olekkaan, sitä ei haluta myydä koska sillä on niin suuri sydän kaikelle mitä sen kanssa tekee. Ihana hevonen!

Lane ostettiin 2008 Oivalta. Lanen esittelin ponien kanssa, vaikka se ei poni olekkaan. Pienenpieni puoliverinen ruunaheppa kyseessä. Vaikka korkeutta löytyy niin Lane on todella kapea hevonen ja siksi selästä tuntuu ihan ponilta. :) PS: Lanella on maailmankaikkeuden ihanin laukka istua!

1 kommentti:

  1. ihana tämä viimeinenkin postaus=)sitä ei vaan löydy muuten kuin googlettamalla?

    VastaaPoista

Kommentit muuttuivat valvotuiksi roskapostin takia! Minulle alkoi tulla kaikenmaailman mainoksia kommentteihin, joten päätin siirtää kommentit valvotuiksi. Jokatapauksessa julkaisen jokaisen kommentin ja sananvahvistus on otettu pois käytöstä. Palaute, tsempit, risut ja ruusut on tervetulleita, kuten kaikki muukin! Toivottavasti pidätte blogista.
♥;llä Jasu